Jump to content


Photo

Need serious help with my vice


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 09:05 PM

Ok so my vice was working last time I played. Today I went to go and do some drills and things went wrong. My gun airs up fine then when I go to shoot it the bolt fires forward and is sucked forward and won't return. I have lubed and replaced all the orings and the problem has not resolved. What do you guys think it could be.

#2 epic meal time

epic meal time

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chesterland, Ohio


Posted 19 February 2012 - 09:12 PM

its the lpr

get an lpr tester, adjust the lpr to about 70 psi and leave it, DON'T TOUCH IT

Edited by epic meal time, 19 February 2012 - 09:16 PM.

if you lubes tank barrel and hopper you can shoot gooder

VICE F/S/T

EPIC MEAL TIME BABAAYYYY


#3 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:07 PM

It sounds like your lpr pressure is off get a pressure tester and set it to 70 as stated above.

#4 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:16 PM

Done set to 70psi and nothing still sucking the bolt forward and won't return. I think my noid is the issue

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 10:17 PM.


#5 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:21 PM

Is your bolt properly seated in your rammer? Also, do you have air coming in from your hpr?

Edited by abooth2, 19 February 2012 - 10:21 PM.


#6 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:23 PM

Is your bolt properly seated in your rammer?


Yep I'm checking my lines to my noid for lube or oring shavings and I can't see anything that could be causing this to happen. None of the channels are blocked

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 10:23 PM.


#7 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:24 PM

Try putting in a new battery and changing you board back to stock settings.

#8 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:25 PM

Try putting in a new battery and changing you board back to stock settings.


Brand new Duracell and wiped the board to stock. Nothing
I can't think of anything else that would cause this. Unless something is blocking in side the noid itself

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 10:41 PM.


#9 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:29 PM

Is it leaking from anywhere when you air it up?

#10 TheGuy

TheGuy

    I like lamp

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13,792 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, OH

Posted 19 February 2012 - 10:29 PM

Does your ram+bolt move back and forth easily without air in the gun?

Also, does the gun fire paint at full speed or does it not even fire a ball at all?
Feedback 7/0/0

Rest In Peace

Danijel "Borg" Jagodic


#11 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:30 PM

Is it leaking from anywhere when you air it up?


No leaks

#12 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:33 PM

Does your ram+bolt move back and forth easily without air in the gun?

Also, does the gun fire paint at full speed or does it not even fire a ball at all?


Yes it moves freely without air. It airs up fine then when it goes to shoot it fires once but doesn't return back. The air is holding the bolt forward then it dumps the air out of the barrel

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 10:41 PM.


#13 epic meal time

epic meal time

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chesterland, Ohio


Posted 19 February 2012 - 10:33 PM

i think he said it sticks forward so it must not fire at all

if you lubes tank barrel and hopper you can shoot gooder

VICE F/S/T

EPIC MEAL TIME BABAAYYYY


#14 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:37 PM

i think he said it sticks forward so it must not fire at all


When I air it up the rammer and bolt stay at the rear like normal but when I fire it moves forward and its like the return air is not the bringing the bolt and rammer back

#15 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:37 PM

Check your hpr and see if air is going in there. How much air is in your tank?

#16 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:39 PM

Check your hpr and see if air is going in there. How much air is in your tank?

Yes air is going into the gun like it normally would but once fired it gets stuck in the forward position and I have 2k left

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 10:40 PM.


#17 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:42 PM

I know you have already did this, but I would re lube everything again. So take out your bolt wipe it off and oil it with triflow, then lube your rammer, hpr, lpr, and poppet with dow 55.

Edited by abooth2, 19 February 2012 - 10:43 PM.


#18 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:43 PM

I know you have already did this, but I would re lube everything again. So take out your bolt wipe it off and oil it with triflow, then lube your rammer, hpr, lpr, and poppet with dow 55.


Ok be back in 10 with results

#19 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:45 PM


I know you have already did this, but I would re lube everything again. So take out your bolt wipe it off and oil it with triflow, then lube your rammer, hpr, lpr, and poppet with dow 55.


Ok be back in 10 with results



Also make sure you put everything back together the right way. I know it sounds dumb but maybe you put something back together wrong.

#20 TheGuy

TheGuy

    I like lamp

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13,792 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, OH

Posted 19 February 2012 - 10:46 PM

What is your hpr pressure at?


Feedback 7/0/0

Rest In Peace

Danijel "Borg" Jagodic


#21 epic meal time

epic meal time

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chesterland, Ohio


Posted 19 February 2012 - 10:47 PM

you cant check hpr pressure on a vice

if you lubes tank barrel and hopper you can shoot gooder

VICE F/S/T

EPIC MEAL TIME BABAAYYYY


#22 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 10:50 PM

He just needs to make sure he has pressure going into his hpr.

#23 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 10:52 PM

He just needs to make sure he has pressure going into his hpr.

It has to chrono at 280 so I have not touched the adjustment screw. Also my hpr has the updated internals

#24 TheGuy

TheGuy

    I like lamp

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13,792 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, OH

Posted 19 February 2012 - 10:53 PM

Try resetting the solenoid. It sounds to me like something is sticking in the gun or an air path is leaking/blocked.

there is a small button on the solenoid that you press and it should fire once.
Feedback 7/0/0

Rest In Peace

Danijel "Borg" Jagodic


#25 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 11:01 PM

Try resetting the solenoid. It sounds to me like something is sticking in the gun or an air path is leaking/blocked.

there is a small button on the solenoid that you press and it should fire once.


Reset the noid fired same result bolt and ram stick forward. Iam also going to blow a can of air through the lines to clear them

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 11:06 PM.


#26 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 11:14 PM

I think I'm going to have to get a new noid. Cuz I see that the air channels are clear but it's still being held forward and I have less then 1k too solve this

My noid clicks. Relubed everything, cleaned out the hoses. Checked pressures and aired it up fired and same thing

Edited by CanadianPbjunkie, 19 February 2012 - 11:26 PM.


#27 abooth2

abooth2

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 409 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2012 - 11:28 PM

Try calling BLAST (bob long) and see what they tell you.

#28 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 19 February 2012 - 11:33 PM

Try calling BLAST (bob long) and see what they tell you.

I was hoping I wouldn't have to do that cuz I'm in Canada

#29 LUXOR54

LUXOR54

    TechPB's smart ass

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,143 posts
  • Gender:Male
  • Location:CANADA EH!

Posted 20 February 2012 - 02:40 AM

Maybe his ram sleeve could be really mucked up?

DLX Luxe, 2k5 ccm'd superstock. up north where we like maple syrup and hockey.


#30 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 20 February 2012 - 02:45 AM

Maybe his ram sleeve could be really mucked up?


yes it was lots of oring shavings

#31 epic meal time

epic meal time

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chesterland, Ohio


Posted 20 February 2012 - 12:50 PM

call blast, just ask them what might be wrong, you dont necessarily have to ship it in

if you lubes tank barrel and hopper you can shoot gooder

VICE F/S/T

EPIC MEAL TIME BABAAYYYY


#32 xincognitopbx

xincognitopbx

    Ripper

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,786 posts
  • Gender:Male
  • Location:Snake One/Two/Three/Four


Posted 20 February 2012 - 04:41 PM

Three questions: 1. Push the bolt forward with no air, then air it up, does it return to the back?
2. When the bolt is back, can you physically push it forward without firing it? (Is there resistance?)
3. And again, I never saw you answer this question, does the gun reach 290 fps when it shoots once?

Oh and just for kicks, I would keep it as is, kinda like a cool pump.

But the Ego 11 is shiny. :(

Dosent the Ego 11 only come in dust colours?

Feedback 2/0/0

#33 CanadianPbjunkie

CanadianPbjunkie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:chatham ON, canada

Posted 02 March 2012 - 10:18 PM

Ok so after all this it has come too is the solenoid was dirty from oring shavings tore it down and washed the manifold to clean it. Put back together and things working finally right. Thanks for the help guys




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users