Jump to content


Photo

Can I use steelseries without a mixamp?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 pb=life

pb=life

    I like penguins

  • TechPB Players Club
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,135 posts
  • Gender:Male
  • Location:nor cal

Posted 13 May 2012 - 02:09 PM

I'm buying this soon along with this monitor. My friend has this same thing and uses an astro mixamp, does anybody know if a mix amp is needed? They cost $130 so I'd like to not buy it if I don't have to. And this for xbox as well. Thanks

#2 kingJurzy

kingJurzy

    OFFICIAL TechPB's best member 2012

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,071 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bay Area, California


Posted 13 May 2012 - 02:14 PM

I suggest the Steelseries 7xb, you do not need a mixamp.

I have it, and the only downside is that you need to buy a separate hdmi adapter if you want to use it with your xbox with an hd tv. Also the batter only lasts 10 hours. Just go buy 8 rechargeable AAA batteries and the charging station, and you are setPosted Image

FEEDBACK: 23/0/0


#3 pb=life

pb=life

    I like penguins

  • TechPB Players Club
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,135 posts
  • Gender:Male
  • Location:nor cal

Posted 13 May 2012 - 02:14 PM

I suggest the Steelseries 7xb, you do not need a mixamp.

way to expensive. I tried on the siberia's and they feel really nice, nice sound quality and mlg players use it so it must be amazing :dodgy: but really I like them.

#4 Stix

Stix

    TechPB Lurker

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:A Cave with WIFI

Posted 13 May 2012 - 02:14 PM

You don't need a mixamp, unless you're a huge audiophile.
xfire-stix9693
Ps3 - SLYGATHOR (LittleBigPlanet, Burnout Paradise, Team Fortress2, Killzone 2)
Wii - 5318 0896 2208 0310
Steam - slygathore
Building a computer is like playing with Legos, the pieces only fit one way
Posted Image

#5 Sasquatch

Sasquatch

    Uhhh.. I bought another gun..

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,469 posts
  • Gender:Male
  • Location:North Texas

Posted 13 May 2012 - 02:31 PM

You don't need a mixamp with any Steelseries headsets. I personally love the Siberia V1's.

I will laugh as they overwhelm our enemies in a flurry of spotted banana hammocks.

Sasquatch's BST Feedback Thread
Check out my Ebay sales!

#6 pb=life

pb=life

    I like penguins

  • TechPB Players Club
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,135 posts
  • Gender:Male
  • Location:nor cal

Posted 13 May 2012 - 02:58 PM

Thanks guys!

#7 IwannaWAFFLE

IwannaWAFFLE

    Mad scientist of gun mod ideas

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Island, NYC,NY,United States, Earth, Milky Way Galaxy

Posted 14 May 2012 - 12:28 PM

You don't need a mixamp, unless you're a huge audiophile.



different kind of amp... the Astro one doesnt do shit for sound quality.. it just helps/allows you to... well... mix the sounds, if yo uhave music playing, game, voice volumes..

Immunity to effect, cause, internet porn.


#8 Gibbs5893

Gibbs5893

    Gun Whore 2.0

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male

Posted 16 June 2012 - 03:02 PM


You don't need a mixamp, unless you're a huge audiophile.



different kind of amp... the Astro one doesnt do shit for sound quality.. it just helps/allows you to... well... mix the sounds, if yo uhave music playing, game, voice volumes..


UH What lol astro mixamp is what makes the headset sound good it gives them the surround sound feeling... I have the mlg a40 set and i've used steel series they're very close but I highly recommend getting a mixamp if you're gonna spend the money for a nice headset

#9 IwannaWAFFLE

IwannaWAFFLE

    Mad scientist of gun mod ideas

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Island, NYC,NY,United States, Earth, Milky Way Galaxy

Posted 16 June 2012 - 04:10 PM



You don't need a mixamp, unless you're a huge audiophile.



different kind of amp... the Astro one doesnt do shit for sound quality.. it just helps/allows you to... well... mix the sounds, if yo uhave music playing, game, voice volumes..


UH What lol astro mixamp is what makes the headset sound good it gives them the surround sound feeling... I have the mlg a40 set and i've used steel series they're very close but I highly recommend getting a mixamp if you're gonna spend the money for a nice headset


...... The surround feature is a secondary feature.
it doesn't do much for actual sound quality, its just perceived sound.. it may sound better, but not technically higher in quality...

The major part of the Astro headsets that make them a bit more worth it, is pretty much the mix amp..As headphones, they arent super great, they work fine, better then pretty much the whole Skullcandy line Posted Image ..you be better off getting the mix amp and a good quality pair of headphones.. Senns, Sony, what ever floats your boat.. and use those together. You'd get some very nice sound from those. I do tah twith my steel series mixer and my Audio-Technicas, i only plug in the 5xb headset when i need to talk to people.. its still a wonderful headset..

Immunity to effect, cause, internet porn.


#10 Gibbs5893

Gibbs5893

    Gun Whore 2.0

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male

Posted 16 June 2012 - 09:53 PM




You don't need a mixamp, unless you're a huge audiophile.



different kind of amp... the Astro one doesnt do shit for sound quality.. it just helps/allows you to... well... mix the sounds, if yo uhave music playing, game, voice volumes..


UH What lol astro mixamp is what makes the headset sound good it gives them the surround sound feeling... I have the mlg a40 set and i've used steel series they're very close but I highly recommend getting a mixamp if you're gonna spend the money for a nice headset


...... The surround feature is a secondary feature.
it doesn't do much for actual sound quality, its just perceived sound.. it may sound better, but not technically higher in quality...

The major part of the Astro headsets that make them a bit more worth it, is pretty much the mix amp..As headphones, they arent super great, they work fine, better then pretty much the whole Skullcandy line Posted Image ..you be better off getting the mix amp and a good quality pair of headphones.. Senns, Sony, what ever floats your boat.. and use those together. You'd get some very nice sound from those. I do tah twith my steel series mixer and my Audio-Technicas, i only plug in the 5xb headset when i need to talk to people.. its still a wonderful headset..


Yeah but its the mixamp that does it all, thats what i was saying, if you just plug in astro a40's and listen to shit, its gonna be like any mid range headphones

#11 Blade of grass

Blade of grass

    Master Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,224 posts
  • Gender:Male


Posted 16 June 2012 - 11:18 PM

What you need to a headphone AMP if your a real audiofile. But getting a mixer is pointless.

all my legos are stored at my parents hose... so that wont be happening....

48fhih.png




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users