Jump to content


Photo

Bob Long Marq Hybrid Mummy Inconsistency


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 obft

obft

    Bringing Sexy Back

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Under Your Bed With a Katana

Posted 07 July 2012 - 03:28 PM

So I took my Mummy out today for the first time after buying it off Ebay. At first, all it would do is sputter and not fire. A tech there fixed that and got it to fire. However, the velocity is all over the place. I took it into a game thinking it wouldn't be that bad, and at first it thr balls were going about half a foot before dropping to the ground. Then, it picked up and started kicking a lot. I wasn't sure if that was normal, but I continued playing normally. When I went to chrono it to see what was up, it was shooting at 380. Felt really bad for the people I shot. Here's the sequence(keep in mind that I was adjusting it gradually throughout this until the very last shot): 380-360-340-300-290-215-205-400. If it means anything, every turn or two the reg would start leaking out of the bead bearing(not sure if that's the word, but where you adjust the HPR psi), then I would have to degas it then gas it up again, which would fix it. Already tried a new battery as well. Shooting Valken Infinity paint. High pressure output on my 47/3000 Empire tank. The bolt and HPR were lubed before all this, using TechT Gun Sav. The tech put some other brand of lube on a few orings in the bolt, it appeared to be Lurker, but I'm no expert on lube. Not sure about the LPR, since I haven't been able to take it apart.

Any help is appreciated.

Note: I won't be able to test anything until I get home tonorrow from vacation.

Edited by obft, 07 July 2012 - 03:53 PM.


#2 andrewthewookie

andrewthewookie

    Shaaaaaaaaaaaaaaaaarks :(

  • Chat Coordinator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22,149 posts
  • Gender:Female
  • Location:Your bedroom


Posted 07 July 2012 - 04:29 PM

Do you have a pressure tester? Did you reset the board to stock settings?

RebelSignaturejedicode-1.jpg
Hybrid SFT • 09 Impulse • HB REV-i • Macroless Mech Ion
Rotor • Grillz • PE 70/45 Feedback - 23/0/0


#3 obft

obft

    Bringing Sexy Back

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Under Your Bed With a Katana

Posted 07 July 2012 - 07:00 PM

I do not have a pressure tester, and I don't have the money for one. And the way I got it, the dwell and debounce were 1 above stock, so I put them back down to stock.

Edited by obft, 07 July 2012 - 07:01 PM.


#4 TheGuy

TheGuy

    I like lamp

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13,792 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, OH

Posted 07 July 2012 - 10:02 PM

You should be using dow55 on the bolt, lpr, and hpr.
Feedback 7/0/0

Rest In Peace

Danijel "Borg" Jagodic


#5 obft

obft

    Bringing Sexy Back

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Under Your Bed With a Katana

Posted 08 July 2012 - 01:46 PM

I know I should be using dow 55, but I don't think that that is the problem here, if it was, wouldn't I get bolt stick? Or is that only for spools? I'm not too well versed in troubleshooting inline poppet bolts.

And where can I buy some dow 55? I looked around on ans and I couldn't find any. I'll probably end up buying some once I get an adequate amount of cash.

#6 TheGuy

TheGuy

    I like lamp

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13,792 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, OH

Posted 08 July 2012 - 07:21 PM

get dow55 at oringmonkey.com
Feedback 7/0/0

Rest In Peace

Danijel "Borg" Jagodic





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users