Jump to content


Photo

Gog Enmey shots dropping?


  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 07:03 PM

I took off stock lube, relubed lightly. Took my enmey out for the first time last weekend. I noticed my shots would drop. 1 great, 2 meh, 3,4,5 drop thirty, twenty feet ahead. So I just relubed the shit out of it, and tried shooting it again and got same results.
My tank has 1.5k psi. Hopper is halo too. Motor speed 3, mic sensitivity 3. And the other setting is on.
The only thing that I noticed with it was when I put the tank in the for the second time at the field. I swear it sounded like a leak in the gripframe. So I shot it once and the hissing went away. It hasnt made that noise since. Also, when i slightly pull the trigger, i can hear air, im assuming thats normal though.
Idk if it is bolt stick or if its not enough air is getting in, no clue.

Edited by Rhino1909, 09 January 2013 - 07:04 PM.


#2 Vidalecent

Vidalecent

    Low-end <3

  • Members
  • PipPip
  • 232 posts
  • Gender:Male

Posted 09 January 2013 - 07:14 PM

You probably have a small leak somewhere in the the frame. You should check all your seals. Like your banjos or banjo o-rings.

Edited by Vidalecent, 09 January 2013 - 07:15 PM.


#3 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 08:09 PM

Grr, I guess I'll take apart the gun n check. Any other ideas?

#4 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 08:30 PM

It's apart, what exactly am I looking for?

#5 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 08:35 PM

Nothing looks wrong though, all attached and tight

#6 Cookybiscuit

Cookybiscuit

    Schadenfreude Fanatic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15,636 posts
  • Gender:Female
  • Location:Mexico


Posted 09 January 2013 - 08:46 PM

So I just relubed the shit out of it

Wipe it all down and lube it with a thin coating of lube, thin... as in, you could probably get away with using two pea sized blobs for the whole thing.

Awarded: " the biggest dumbass on this forum" 2012


#7 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 08:48 PM


So I just relubed the shit out of it

Wipe it all down and lube it with a thin coating of lube, thin... as in, you could probably get away with using two pea sized blobs for the whole thing.


K will do boss

#8 andrewthewookie

andrewthewookie

    Shaaaaaaaaaaaaaaaaarks :(

  • Chat Coordinator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21,883 posts
  • Gender:Female
  • Location:Your bedroom


Posted 09 January 2013 - 08:56 PM

Did you shoot it at all before taking it apart and messing with it?

RebelSignaturejedicode-1.jpg
Hybrid SFT • 09 Impulse • HB REV-i • Macroless Mech Ion
Rotor • Grillz • PE 70/45 • Feedback - 23/0/0

Fear is the mind-killer


#9 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 09 January 2013 - 08:57 PM

Oh ok here this is a problem I had with mine. The asa is prone to unscrewing. This is most likely the problem. Just tighten the tank, and make sure its tight. Ive had this happen to me at the field, and I thought I did improper maintainence, when it turns out that the tank just slightly unscrewed itself.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#10 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 09:03 PM

Did you shoot it at all before taking it apart and messing with it?


No, I got rid of stock lube, relubed it, played on sunday

#11 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 09 January 2013 - 09:05 PM

I took off stock lube, relubed lightly. Took my enmey out for the first time last weekend. I noticed my shots would drop. 1 great, 2 meh, 3,4,5 drop thirty, twenty feet ahead. So I just relubed the shit out of it, and tried shooting it again and got same results.
My tank has 1.5k psi. Hopper is halo too. Motor speed 3, mic sensitivity 3. And the other setting is on.
The only thing that I noticed with it was when I put the tank in the for the second time at the field. I swear it sounded like a leak in the gripframe. So I shot it once and the hissing went away. It hasnt made that noise since. Also, when i slightly pull the trigger, i can hear air, im assuming thats normal though.
Idk if it is bolt stick or if its not enough air is getting in, no clue.

Also, sorry for the double post, but I missed the part that you noticed a leak, yeah, make sure to really tighten those banjos; theres two o rings on the top and bottom of both, make sure those are there. Unless you took it apart initally and somehow put it together unproperly(honestly the enmey is the easiest thing to maintain/take apart/put together out there), then its unlikely that its anything wrong with the hoses being pinched and such. Check the banjos, and make sure the tank is secure, as well as the reg on the gun.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#12 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 09:16 PM

I just looked at the hoses, nothing looked wrong

#13 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 09:30 PM

Sorry I am destroying this thread, but to be clear I took the trigger frame off and can see the valve and two hoses. Nothing looks wrong

#14 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 09 January 2013 - 10:37 PM

...secure tank? Or yeah there should also be a third hose. But still, wheres the leak? And theres always just tightening it up. Ill make a video tonight and put it on youtube on disassembly and tips and such. But only if I have time.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#15 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 09 January 2013 - 10:49 PM

...secure tank? Or yeah there should also be a third hose. But still, wheres the leak? And theres always just tightening it up. Ill make a video tonight and put it on youtube on disassembly and tips and such. But only if I have time.

im gonna test it tom and see if shots r still dropping, if they are then there must be a leak. and i have no heard any hissing since. i guess my question is can you hear anything when u pull the trigger slightly but not all the way, say 1/2 pull?

#16 III Kezia III

III Kezia III

    Lulzjustbeingacat :D

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 873 posts
  • Gender:Male

Posted 09 January 2013 - 11:41 PM


...secure tank? Or yeah there should also be a third hose. But still, wheres the leak? And theres always just tightening it up. Ill make a video tonight and put it on youtube on disassembly and tips and such. But only if I have time.

im gonna test it tom and see if shots r still dropping, if they are then there must be a leak. and i have no heard any hissing since. i guess my question is can you hear anything when u pull the trigger slightly but not all the way, say 1/2 pull?

you shouldn't that doesn't sound normal at all, also even if you cant eyeball and see something is wrong just replace all the o-rings and try it again

Lulzjustacat.png


#17 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 10 January 2013 - 12:06 AM



...secure tank? Or yeah there should also be a third hose. But still, wheres the leak? And theres always just tightening it up. Ill make a video tonight and put it on youtube on disassembly and tips and such. But only if I have time.

im gonna test it tom and see if shots r still dropping, if they are then there must be a leak. and i have no heard any hissing since. i guess my question is can you hear anything when u pull the trigger slightly but not all the way, say 1/2 pull?

you shouldn't that doesn't sound normal at all, also even if you cant eyeball and see something is wrong just replace all the o-rings and try it again

No you should. Dont listen to him. Thats very common in three way valve guns such as the enmey and autocockers. The valve is only halfway pressed so some pressure is released. Totally normal, dont worry. I beleive it is called shortstroking, but im no cocker guy so I could be wrong on the name. Regardless, it is what it is, and you shouldnt worry about it.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#18 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 10 January 2013 - 04:59 PM

it works... i had way to much lube on it. that and i will continue to check to make sure my tank stays tight, cause i did notice it came once or twice. thanks guys!

#19 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 10 January 2013 - 08:26 PM

Yeah when lubing, as mike said in one of his videos, just lube enough to get the oring and fill in the small gap around both sides of it. Make sure to use grease,not oil, and only the orings. Dont put too much.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#20 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 12 January 2013 - 05:20 PM

I got a new barrel so I aired it up n tried it out. Shots were dropping, so only lubed only the o rings this time n went to dry fire it cause I don't want to waste any more paint for bolt stick issues that I thought I solved. So I rapid fired, n then I heard a very noticeable leak. As soon as I take off the trigger frame, I can see the valve, n 3 hoses. Should I continue to unscrew stuff or where do I go from there?

#21 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 13 January 2013 - 06:21 PM

Tried dry firing again cause I was hoping a miracle would happen, as soon as I screw in the tank I can feel air rushing from behind the trigger out of the gun. Wow haha

#22 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 13 January 2013 - 06:52 PM

Omg I'm a dummy, no wonder there is a huge leak, part of the plastic hose is cracked. How the hell did I not see that.

#23 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 13 January 2013 - 08:48 PM

Yeah I didnt respond to all your stuff cause I wanted to prove that maintainence and such is so easy.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#24 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 13 January 2013 - 09:39 PM

Haha it's cool. What I don't understand is I could have sworn that crack wasn't there originally after the first little leak. Oh well, already contacted gog

#25 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 21 January 2013 - 05:09 PM

Just got mah eNMEy back, haven't tested for leaks and dropping yet, but took out the bolt and saw this.
Posted Image
Posted Image
I thought you were supposed to lube the o-rings lightly, but if this works I will keep lubing exactly like they did

#26 kingJurzy

kingJurzy

    OFFICIAL TechPB's best member 2012

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,070 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bay Area, California


Posted 21 January 2013 - 05:11 PM

Take off all the lube and re lube it. That looks nasty.

FEEDBACK: 23/0/0


#27 Danny D

Danny D

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

Posted 21 January 2013 - 05:16 PM

Dont be afraid of lube, its your friend.

My guess is that the hose was pinched by the gripframe somehow. Limits the air and could have caused a crack in te hose.

#28 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 21 January 2013 - 05:17 PM

Take off all the lube and re lube it. That looks nasty.

U sure? Gog definetly shot some paint through it, so I'm assuming it works. My barrel bag is all yellow n my gun had yellow splatter all over it. Before I just lubed the o-rings lightly, but nothing like this

#29 kingJurzy

kingJurzy

    OFFICIAL TechPB's best member 2012

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,070 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bay Area, California


Posted 21 January 2013 - 05:24 PM


Take off all the lube and re lube it. That looks nasty.

U sure? Gog definetly shot some paint through it, so I'm assuming it works. My barrel bag is all yellow n my gun had yellow splatter all over it. Before I just lubed the o-rings lightly, but nothing like this


If GOG shot it and it worked fine then I would leave it. My pb store worked on my Axe and just drowned my o-rings with Dow 33. It wouldn't shoot right after that and I fixed it by taking off the lube and re-lubing.

FEEDBACK: 23/0/0


#30 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 21 January 2013 - 05:25 PM

I'm testing within the hour, if its not working, I'll relube it. If it still doesn't work, I'm going to throw it in the living room fireplace ;)

#31 kingJurzy

kingJurzy

    OFFICIAL TechPB's best member 2012

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,070 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bay Area, California


Posted 21 January 2013 - 05:28 PM

If it still doesn't work, i'll give it to you kingJurzy if you pay for shipping.


Well if you INSIST Posted Image

FEEDBACK: 23/0/0


#32 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 21 January 2013 - 06:07 PM

It works!! Looks like I need some firewood now

#33 kingJurzy

kingJurzy

    OFFICIAL TechPB's best member 2012

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,070 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bay Area, California


Posted 21 January 2013 - 06:09 PM

Posted Image

FEEDBACK: 23/0/0


#34 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 21 January 2013 - 06:15 PM

Sorry jurzy, if it makes u feel better I had two chops. I used brittle paint and its 15 degrees out.

#35 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 21 January 2013 - 08:59 PM

Sucks to suck. Yeah, that lube makes it look like a vanilla frosted dark chocolate cake, but hell, if your shots arent swerving left and right and it worksn then it nothing wrong there. Yesterday I lent my enmey out to 3 different people to use for the day, and they shot a lot, still no problems. You musta got a lemon.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#36 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 21 January 2013 - 09:06 PM

I'm not even going to take off the grip frame to see what they did, though I imagine they put in an entire new hose assembly since I had a crack. But it shot great! I'm extremely happy with it now

#37 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 26 January 2013 - 05:42 PM

Ok, this POS worked for one bag, and started leaking the exact same as last time. FU**. Now I have a brand new cp barrel that I'm gonna have to sell too. Uhhhhhh

#38 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 27 January 2013 - 12:05 AM

Man, first lemon of the new gun.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#39 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 27 January 2013 - 12:07 AM

Idk man, I'm kind of angry. I bought a barrel, greese, and a season pass and I still haven't had a working gun to use. Edit: I think I might just bite the bullet and get a g5 or used axe

Edited by Rhino1909, 27 January 2013 - 12:08 AM.


#40 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 27 January 2013 - 12:46 AM

Dont you still have the warranty? Just ask them to replace your lemon. Gog has pretty good customer service, I earlier asked them for a box for the enmey, and they gave me the nice one for the vibe for like 10 bucks.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#41 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 27 January 2013 - 01:01 AM

Yep, that's what I plan on doing

#42 TinyBear

TinyBear

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ontario Canada

Posted 27 January 2013 - 06:10 AM

Sorry to hear bought ya gun that's a crappy deal. GOG should be replacing that gun for free cause that's just BS. I can understand ya lack in trust of it now.

If ya liked the way the GOG shot when it was working just get ya self a AGD AUTOMAG Classic. Tons Can be found on line used for around $100 to $150 and there dead simple to maintain and are tuffer than a Tippmann.

Edited by TinyBear, 27 January 2013 - 06:25 AM.

AGD 68 Automag, AGD RT ULE, Azodin KPII, Sheridan PGP 2k, Tiberius T8.1,Tippmann Pro/Carbine, Tippmann SL-68II

#43 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 27 January 2013 - 09:32 AM

I just don't trust it because its the EXACT SAME leak. If this thing lasted a couple months I wouldn't be so uneasy about it but i kid you not, it lasted for 300-350 shots. The problem seems to be the disc, and it seems like a few people have had the same issue

#44 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 27 January 2013 - 02:27 PM

I just don't trust it because its the EXACT SAME leak. If this thing lasted a couple months I wouldn't be so uneasy about it but i kid you not, it lasted for 300-350 shots. The problem seems to be the disc, and it seems like a few people have had the same issue

Yeah I've heard that problem arising for a bit. But then again, these are the first batch, and they're not even supposed to come out with it until mid-February or even further. I would complain about it to GoG, so they fix it in the later batches, and you could probably convince them to give you a new one. My uncles hasn't had any problems, nor does one of my teammates, with the enemy. I have easily gotten in at least 2 cases through the eNMEy, and no problems yet. It is my go to gun if I'm lending my extcy to someone or something is up with my ion(again). It always shoots, and never let me down. That's how it should be for all of them; sucks that the first batches included so many lemons.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#45 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 30 January 2013 - 10:31 PM

They are sending a new one tomorrow so I'll get it BEFORE next weekend and shoot a pod through it before I go on the weekend

Edited by Rhino1909, 30 January 2013 - 11:46 PM.


#46 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 30 January 2013 - 10:36 PM

They are sending a new one tomorrow so I'll get it next weekend and shoot a pod through it before I go on the weekend

Good on you. I hope it works out!

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#47 TinyBear

TinyBear

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ontario Canada

Posted 30 January 2013 - 10:44 PM

Cool stuff hope round three works out for you better.
AGD 68 Automag, AGD RT ULE, Azodin KPII, Sheridan PGP 2k, Tiberius T8.1,Tippmann Pro/Carbine, Tippmann SL-68II

#48 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 04 February 2013 - 04:41 PM

Just got it in the mail, I think I'm gonna make a video of my old one leaking and then I'll make a video of me airing up and shooting this new one
Edit: Already noticed that they changed the steel braided line, n the exterior design of the bolt cap. N I'm not even gonna bother testing the old, not gonna waste my precious two bags of paint
Another edit: new one shoots great, and why does this one come with 6 Allen keys instead if 5? Hopefully I won't need to find out haha

Edited by Rhino1909, 04 February 2013 - 05:39 PM.


#49 Rhino1909

Rhino1909

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 04 February 2013 - 06:04 PM

Posted Image


Posted Image
The two new things I noticed. Now I need gog to send me a prepaid shipping label, cause there is no way I'm paying for shipping again

Edited by Rhino1909, 04 February 2013 - 06:07 PM.


#50 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,593 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 04 February 2013 - 10:26 PM

That's great that you got a good one now! They're bound to make a few tweaks here and there to make sure it's a perfect product when waves of people start buying them. We're pretty much the testers.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users