Jump to content


Photo

Empire Scion


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Taren B

Taren B

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts


Posted 06 February 2013 - 10:02 PM

Hey!
My Empire Scion loader is not loading at a constant rate, it'll feed until the feedneck is full, that just stop loading in all. How can I make it so it feeds constantly?

#2 unfated33

unfated33

    Punk Engineer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,030 posts
  • Gender:Male
  • Location:Charlotte, NC

Posted 06 February 2013 - 10:12 PM

I'm not sure I understand. When you first load it the drive spins until your feedneck is full and then stops. Then it continues to be stopped even after you fire and clear the feedneck?
Happiness... is a warm mechanical marker

Mechanical Marker Fan: Azodin Kaos-D / Tippmann Crossover

#3 Taren B

Taren B

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts


Posted 06 February 2013 - 10:13 PM

Yes. I have to load it manually in-game.

#4 III Kezia III

III Kezia III

    Lulzjustbeingacat :D

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 878 posts
  • Gender:Male

Posted 06 February 2013 - 10:14 PM

you really have to explain it better for us to help you, let alone understand what you're saying.

Lulzjustacat.png


#5 gibbeepbroxzor

gibbeepbroxzor

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,347 posts
  • Gender:Male

Posted 06 February 2013 - 10:20 PM

To me, I think it sounds like you need to turn the mic sensitivity up, so it hears your gun shoot. I would think at the stock setting it would work fine though.

#6 Orange Chicken

Orange Chicken

    TechPB's Most Annoying member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,611 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 06 February 2013 - 10:35 PM

What gun are you shooting? Because it's likely your feeding rate is too low and/or you're gun is too quiet for it's current sound sensitivity settings.

OrangeChicken_zpsbeae94b0.jpg?t=13691803

 


#7 Taren B

Taren B

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts


Posted 06 February 2013 - 10:39 PM

I use a etha, I was shooting it yesterday and my Scion would not load at all, I had to manually load it in.

#8 III Kezia III

III Kezia III

    Lulzjustbeingacat :D

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 878 posts
  • Gender:Male

Posted 07 February 2013 - 01:08 AM

turn the mic up on your loader.

Lulzjustacat.png


#9 get.lit.up!

get.lit.up!

    200lb of unpredictable coming to hunt ya ;)

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,651 posts
  • Gender:Male

Posted 07 February 2013 - 02:30 PM

Guys it's a break beam system no microphone.learn about the hopper before assuming SHIT.

Have you replaced your battery with fresh brand name alkaline ones?

And video of issue?

Also there is a self diagnostic mode in the scion so look at the manual and see what is up
gnUDL.png
See my about me for useful things like feedback!

#10 tallsmallboy44

tallsmallboy44

    Space Cowboy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ohio

Posted 07 February 2013 - 03:48 PM

Guys it's a break beam system no microphone.learn about the hopper before assuming SHIT.

  • Loader Type – Force Feed
  • Capacity – 200 Rounds
  • Activation – Sound
  • BPS – 25+
  • Weight – 1 lb 2 oz
  • Type/# of Batteries – 6 AA's
  • Tool-less? – No
  • Compatible Speed Feeds – Halo/Universal


Taken straight from ansgear.com Scion tech specs. Maybe you should learn about the hopper first?

OP: Have you tried a new battery?

Edited by tallsmallboy44, 07 February 2013 - 04:40 PM.

fuck yolo
#carpediem

Feedback 2/0/0   Buy my shit here: http://www.techpb.co...-bob-long-vcom/


#11 crich775

crich775

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tacoma, WA

Posted 07 February 2013 - 09:54 PM


Guys it's a break beam system no microphone.learn about the hopper before assuming SHIT.

  • Loader Type – Force Feed
  • Capacity – 200 Rounds
  • Activation – Sound
  • BPS – 25+
  • Weight – 1 lb 2 oz
  • Type/# of Batteries – 6 AA's
  • Tool-less? – No
  • Compatible Speed Feeds – Halo/Universal


Taken straight from ansgear.com Scion tech specs. Maybe you should learn about the hopper first?

OP: Have you tried a new battery?

The ACTUAL specs from ANSGear.com
  • Infrared Break Beam activation
  • New drive cone for more consistent feeding; based off the successful Z2 loader design
  • Self Monitoring Drive Speed, similar to the logic used on the Z2 loader
  • Saves battery life
  • Prevents “Pop-corning” of balls
  • More consistent feeding, so the marker is never starved of paintballs
  • Auto Jam Clearance
  • Scion senses a jammed paintball and reverses to clear the jam
  • 6 Adjustable speed settings
  • Tool-less Battery Door
  • Includes a Rip Drive for manual advance or reverse of the ball stack
  • Integrated Freeway Anti-Jam
  • Works very well with Reballs
  • Compatible with standard Halo accessories and shells, such as the Quick Load lid

Make sure you have a fresh battery, and what color balls are you using?

Edited by crich775, 07 February 2013 - 09:56 PM.

Rest In Peace Jacob Espindola 1-12-07
OEF Vet 2011-2012, Combat Infantryman Badge Recipient

#12 get.lit.up!

get.lit.up!

    200lb of unpredictable coming to hunt ya ;)

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,651 posts
  • Gender:Male

Posted 07 February 2013 - 10:04 PM

Well don't take specs from the seller's site go the manufacturer site and look there. And the shell color will not matter as its not a reflective infrared beam system it's a break beam so any shell color will work.

I work in the electronics field and I've actually looked through the fucking scion manual unlike a good percentage of you guys before posting.

Also did you know there is a self diagnostic mode on this?

Protip tallsmallboy look at the product page from the manufacturer it will save you from these moments where I call you put on how wron you are and how you should learn about these products before dissing someone who knows more about the product than you

http://empirepaintba...on-loader-black

Edited by get.lit.up!, 07 February 2013 - 10:09 PM.

gnUDL.png
See my about me for useful things like feedback!

#13 tallsmallboy44

tallsmallboy44

    Space Cowboy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ohio

Posted 07 February 2013 - 10:41 PM

Well don't take specs from the seller's site go the manufacturer site and look there. And the shell color will not matter as its not a reflective infrared beam system it's a break beam so any shell color will work.

I work in the electronics field and I've actually looked through the fucking scion manual unlike a good percentage of you guys before posting.

Also did you know there is a self diagnostic mode on this?

Protip tallsmallboy look at the product page from the manufacturer it will save you from these moments where I call you put on how wron you are and how you should learn about these products before dissing someone who knows more about the product than you

http://empirepaintba...on-loader-black

Maybe people are just assuming, as Empire is advertising it as Z2 internals, and the Z2 happens to be sound activated. It also doesn't make any sense that the TOO is sound activated, so why would the Scion not be?

fuck yolo
#carpediem

Feedback 2/0/0   Buy my shit here: http://www.techpb.co...-bob-long-vcom/


#14 get.lit.up!

get.lit.up!

    200lb of unpredictable coming to hunt ya ;)

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,651 posts
  • Gender:Male

Posted 08 February 2013 - 12:04 AM

Well don't assume especially when one of main features is IR break beam system. Pretty pretty sure it's the first thing you see when you scroll the features list

Edited by get.lit.up!, 08 February 2013 - 12:04 AM.

gnUDL.png
See my about me for useful things like feedback!




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users