Jump to content


Photo

G4 issue


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 siphuyoda

siphuyoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waggaman, Louisiana

Posted 01 March 2013 - 10:03 AM

I dug up my Dangerous Power G4 after about a year and a half of not turning it on. When I went to air it up, it shot one puff of air and then air just kept rushing out of the barrel. I changed out the battery thinking it might be bad, but no go. I took it apart and lubed everything up with Hater Sauce. I don't see any busted O-rings. I'm thinking it might be a bad solenoid, but I'm not 100% sure. Any help would be much appreciated.

#2 Snake Doctor78

Snake Doctor78

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 223 posts
  • Gender:Male
  • Location:Charleston, WV


Posted 01 March 2013 - 10:09 AM

May have to give the hater sauce a little bit to soak into the oring or they may be dry rotted and need to be replaced. Probably not solenoid.

#3 Rotozip2

Rotozip2

    BRO do you even autococker?

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,432 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Louis

Posted 01 March 2013 - 07:21 PM

Check the oring on the shaft of the backcap and lube the hell out of it.

I never get wipers, blood is hard to wipe off.


Do it with style ~ Total Grief

I like autocockers and autococker accessories.

#4 siphuyoda

siphuyoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waggaman, Louisiana

Posted 02 March 2013 - 09:32 AM

I'm using a TechT bolt so the back cap pis different. The bolt has already been lubed

#5 syllabuz

syllabuz

    Just Keepin' It Real...

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male

Posted 02 March 2013 - 10:24 AM

I'm using a TechT bolt so the back cap pis different. The bolt has already been lubed


i would clean and re-lube everything specially the solenoid. and no, i dont think the noid is busted.

Edited by syllabuz, 02 March 2013 - 10:27 AM.

POS


#6 siphuyoda

siphuyoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waggaman, Louisiana

Posted 13 March 2013 - 08:54 PM

So I've cleaned and relubed everything. Replaced the 3 Orings in the breech and it's still doing the same thing. I'm about to just send this in to DP and see if it's fixable

#7 SCHULER

SCHULER

    paintball isnt just a sport, it a way of life

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,363 posts
  • Gender:Male
  • Location:cleveland,tx

Posted 20 March 2013 - 04:46 PM

Theirs some orings in the body check them. I bet you missed one.

Also try resetting your board
Feedback>http://www.techpb.co...howtopic=210389
Gear bag>http://www.techpb.com/forum/index.php?showtopic=216345&st=0&p=3195781&fromsearch=1&#entry3195781

#8 250 cal pntball

250 cal pntball

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 219 posts
  • Gender:Male
  • Location:South East PA

Posted 10 April 2013 - 09:14 PM

THINNER LUBE!

I play anything.

 

My setup ~ Dangerous Power Revi with a Techt bolt, 68 4500 empire tank, Dye Rotor, Dye I4s with amber and mirror lense, valken redemption pants, Empire 2012 Contact Jersey, Nike Cleats


#9 Dangerous power g4owner

Dangerous power g4owner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 03 May 2013 - 08:36 PM

The exact thing happened to me but it was after a month of use. My oring was dry on the outside and the lube did not help, if you use baby oil on the orings it might soak it up. I recommend final solution for the g4 never fails and is a thinner lube

#10 BurningPlaydoh

BurningPlaydoh

    Blow-dough'ed

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,079 posts
  • Gender:Male
  • Location:Twin Cities, MN

Posted 03 May 2013 - 08:39 PM

I dug up my Dangerous Power G4 after about a year and a half of not turning it on. When I went to air it up, it shot one puff of air and then air just kept rushing out of the barrel. I changed out the battery thinking it might be bad, but no go. I took it apart and lubed everything up with Hater Sauce. I don't see any busted O-rings. I'm thinking it might be a bad solenoid, but I'm not 100% sure. Any help would be much appreciated.

Well there's your problem!




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users