Jump to content


Photo

PM6 Bought Used

problems pm6 weird probably simple

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 25 July 2013 - 09:14 PM

So i bought a PM6 used due to the fact it was cheap and it was UL'd.  The problem is, I shoot and it either comes out with extremely low velocity, or it doesn't shoot at all but the next trigger pull shoots two balls.  I've been having nothing but problems with this gun and i seriously regret buying it.  Can somebody please give me some ideas?  Also when I bought the marker I noticed that it didn't have a stock regulator, can somebody identify it?

 

Attached File  Photo on 7-25-13 at 10.12 PM.jpg   72.97KB   1 downloads



#2 CPS

CPS

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,432 posts
  • Gender:Male

Posted 25 July 2013 - 09:16 PM

rebuild the hpr, lpr and the bolt assembly, reset the board to factory settings and replace the detents. and a new battery


Edited by CPS, 25 July 2013 - 09:17 PM.


#3 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 25 July 2013 - 09:18 PM

By rebuild do you mean replace o-rings, or do you mean something else? Thanks for the response.



#4 CPS

CPS

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,432 posts
  • Gender:Male

Posted 25 July 2013 - 09:19 PM

Replace the orings and relube them with dow33 



#5 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 25 July 2013 - 09:21 PM

Alright thanks.  Any idea what the reg is though?



#6 slinkyaroo

slinkyaroo

    Yes, I'm old. Yes, I'm cranky.

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,864 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belleville, Ontario

Posted 26 July 2013 - 07:15 PM

Replace the battery before you do anything. PMs eat batteries. Then set your dwell to about 18.

#7 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 26 July 2013 - 08:17 PM

Ive done both of those...... Multiple times lol



#8 frobocop

frobocop

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 26 July 2013 - 11:18 PM

What is ur lpr set at? It could be too low

#9 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 26 July 2013 - 11:23 PM

i think it was 3 turns out 



#10 frobocop

frobocop

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 28 July 2013 - 09:36 AM

Relube the bolt assembly and try upping the lpr,

#11 slinkyaroo

slinkyaroo

    Yes, I'm old. Yes, I'm cranky.

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,864 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belleville, Ontario

Posted 28 July 2013 - 09:46 AM

Maybe bolt stick. Clean and relube. Too much lube causes sticking. Turn on fsd.

#12 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 28 July 2013 - 03:35 PM

Did all that before too :o



#13 slinkyaroo

slinkyaroo

    Yes, I'm old. Yes, I'm cranky.

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,864 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belleville, Ontario

Posted 28 July 2013 - 05:59 PM

New hopper batteries. :)

Does the marker dry fire ok? Does it fire balls ok with eyes off? Battery harness is easy to break.

#14 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 28 July 2013 - 08:54 PM

Do you really think that new hopper batteries would help? 



#15 slinkyaroo

slinkyaroo

    Yes, I'm old. Yes, I'm cranky.

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,864 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belleville, Ontario

Posted 29 July 2013 - 08:28 AM

It'll chop if not feeding right.

#16 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 29 July 2013 - 05:50 PM

Its not chopping though



#17 simple

simple

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 31 July 2013 - 11:29 PM

I just brought it to the shop today to have it rebuilt and have it professionally cleaned, and they said they would test fire it to make sure it works.  I'm hoping for the best lol







Also tagged with one or more of these keywords: problems, pm6, weird, probably simple

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users