Jump to content


Photo

CP On/Off ASA


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Zeep

Zeep

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alberta, Canada

Posted 03 October 2008 - 07:35 PM

So I just picked up a red CP On/Off ASA at my local paintball store, along with the red CP rail (not a drop)
I cannot for the life of me figure out how to actually keep the ASA on the rail.. I feel really dumb. Is there another piece I need?
I don't get it LOL
There are three screws going across on the rail but the ASA only slides on I can't find a way to keep it there.

Thanks,
Zeep

EDIT: Got this ASA and this on my new alias timmy.
I am under 18 working retail and I pay for ALL of my own gear:

Tadao'd Bob Long Alias Timmy w/ CP ASA/Clamping Feedneck & CP .693 2 piece barrel. Dye Rotor. Ninja 68/4500 Tank. Empire E-Vents.

#2 NaregHov

NaregHov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Location:SoCal

Posted 03 October 2008 - 08:15 PM

So I just picked up a red CP On/Off ASA at my local paintball store, along with the red CP rail (not a drop)
I cannot for the life of me figure out how to actually keep the ASA on the rail.. I feel really dumb. Is there another piece I need?
I don't get it LOL
There are three screws going across on the rail but the ASA only slides on I can't find a way to keep it there.

Thanks,
Zeep

EDIT: Got this ASA and this on my new alias timmy.


hey congratzz

wow thats so weird i also got a 05 alias w/ cp rail and asa too...

this is wat u hav to do

first put the asa on the rail then put the 3 screws and screw them in it shud hold it =]
-Vampire Undrilled CCM Lotus- http://www.techpb.co...howtopic=164427
-FEEDBACK-
http://www.techpb.co...=1

#3 Hazmat Paintball

Hazmat Paintball

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 posts
  • Gender:Male
  • Location:Phoenix Arizona

Posted 03 October 2008 - 08:16 PM

there should b a couple of set screws that you can tighten down.
My sig was edited / removed because it was not within the rules. Images used in signatures are to be less then Width of 600px, and height of 160px. Only ONE image is aloud in the signature, and it must be 30k or less. Only 5 lines of text are aloud. No text larger then size 2 is aloud in the signature.

My image was over the 30k AND My text was too big I really am a muppet

#4 Zeep

Zeep

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alberta, Canada

Posted 03 October 2008 - 08:21 PM

hey congratzz

wow thats so weird i also got a 05 alias w/ cp rail and asa too...

this is wat u hav to do

first put the asa on the rail then put the 3 screws and screw them in it shud hold it =]



there should b a couple of set screws that you can tighten down.


No.. I put a screw in while the ASA is on, but doesn't secure it at all, it just slides off again.
I probably am missing a piece or something.
Hold on, I am uploading a youtube video..

EDIT: Here is the video showing my problem... as you can see there is in fact a screw there but it just slides off.

I am under 18 working retail and I pay for ALL of my own gear:

Tadao'd Bob Long Alias Timmy w/ CP ASA/Clamping Feedneck & CP .693 2 piece barrel. Dye Rotor. Ninja 68/4500 Tank. Empire E-Vents.

#5 Avery

Avery

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 134 posts
  • Gender:Male
  • Location:Omro, Wisconsin

Posted 03 October 2008 - 09:54 PM

Tighten the screws on the rail. That should keep it on. If that doesn't work, you need to fix your rail or get a new one.



Images used in signatures are to be less than Width of 600px, and height of 160px. Only ONE image is aloud in the signature, and it must be 30k or less. Only 5 lines of text are aloud. No text larger then size 2 is allowed in the signature.

#6 Predator

Predator

    "You are one ugly..."

  • Members
  • PipPip
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vancouver, Canada

Posted 03 October 2008 - 11:50 PM

After the rail is mounted to your marker, slide the on/off into position and tighten the three set screws. This will expand the rail, locking the on/off in place.

#7 blackcelldrumr15

blackcelldrumr15

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Location:Athens, Ohio

Posted 03 October 2008 - 11:52 PM

After the rail is mounted to your marker, slide the on/off into position and tighten the three set screws. This will expand the rail, locking the on/off in place.


What he said. I'm pretty sure you have to have it on your marker to work.
My sig was edited because it was not within the rules. Images used in signatures are to be less then Width of 600px, and height of 160px. Only ONE image is aloud in the signature, and it must be 30k or less. Only 5 lines of text are aloud. No text larger then size 2 is aloud in the signature.

My image was over 30k so it got G'ed by Kitty

#8 Hazmat Paintball

Hazmat Paintball

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 posts
  • Gender:Male
  • Location:Phoenix Arizona

Posted 03 October 2008 - 11:54 PM

call me crazy, but it looks like you're missing some screws...
My sig was edited / removed because it was not within the rules. Images used in signatures are to be less then Width of 600px, and height of 160px. Only ONE image is aloud in the signature, and it must be 30k or less. Only 5 lines of text are aloud. No text larger then size 2 is aloud in the signature.

My image was over the 30k AND My text was too big I really am a muppet

#9 Zeep

Zeep

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alberta, Canada

Posted 04 October 2008 - 02:08 AM

After the rail is mounted to your marker, slide the on/off into position and tighten the three set screws. This will expand the rail, locking the on/off in place.


I never thought to tighten them to expand the rail... thanks I will try it

call me crazy, but it looks like you're missing some screws...


Just put one screw on to demonstrate.
I am under 18 working retail and I pay for ALL of my own gear:

Tadao'd Bob Long Alias Timmy w/ CP ASA/Clamping Feedneck & CP .693 2 piece barrel. Dye Rotor. Ninja 68/4500 Tank. Empire E-Vents.

#10 Boylsie

Boylsie

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
  • Gender:Male
  • Location:England

Posted 04 October 2008 - 02:17 AM

hey mate
i have the exact same problem as you
yesterday it worked
i screwwed it tight and it would stay on
and now today it tighten it and i still slides off
nothing has changed
i think mine is broken in some way
so atm im using the shitty stock ion asa
which acctually worked out better
because im using my taking on a drop and the rail and asa make the tank realy low
but the ion stock one makes it pretty high
so im good atm

but i wanna know why and how my rail is broken



#11 Zeep

Zeep

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alberta, Canada

Posted 04 October 2008 - 03:24 AM

Fixed it- I dunno why I didn't think of just tightening the screws... LOL.
Now I have a new problem... a leak!
Comes from the connecter that connects the macro line from the ASA to the LPR on the gun. It's not the macro line connection, it's the part that connects it to the ASA itself.
I've tried tightening it a bunch of times- with pliers too- to try and fix the leak- but no dice. It is as tight as it will go.
Any suggestions on what I should do?
Sort of explain it in this video:
I am under 18 working retail and I pay for ALL of my own gear:

Tadao'd Bob Long Alias Timmy w/ CP ASA/Clamping Feedneck & CP .693 2 piece barrel. Dye Rotor. Ninja 68/4500 Tank. Empire E-Vents.

#12 Predator

Predator

    "You are one ugly..."

  • Members
  • PipPip
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vancouver, Canada

Posted 04 October 2008 - 10:11 AM

Now I have a new problem... a leak!
I've tried tightening it a bunch of times- with pliers too- to try and fix the leak- but no dice. It is as tight as it will go.

Did you put anything on the threads. I would suggest a little teflon tape. That should solve the problem.

#13 pb4evr

pb4evr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:california

Posted 04 October 2008 - 09:21 PM

lol
Rusty Glaze fan #1 GLENN TAKEMOTO FAN #2 Gno Benedicto FAN #2 Brian "LB"Fow FAN #2
LA Infamous Fan #3

#14 Hazmat Paintball

Hazmat Paintball

    Sophomore Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 posts
  • Gender:Male
  • Location:Phoenix Arizona

Posted 04 October 2008 - 09:23 PM

Tightening it will not help it, you probably need some teflon tape on the threads. it's really cheap if you need to buy some.
My sig was edited / removed because it was not within the rules. Images used in signatures are to be less then Width of 600px, and height of 160px. Only ONE image is aloud in the signature, and it must be 30k or less. Only 5 lines of text are aloud. No text larger then size 2 is aloud in the signature.

My image was over the 30k AND My text was too big I really am a muppet

#15 elpaco305

elpaco305

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Gender:Male
  • Location:florida 954

Posted 04 October 2008 - 10:47 PM

if anything just go back to ur local store and ask them how to installit

#16 Zeep

Zeep

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alberta, Canada

Posted 06 October 2008 - 01:12 PM

Did you put anything on the threads. I would suggest a little teflon tape. That should solve the problem.



Tightening it will not help it, you probably need some teflon tape on the threads. it's really cheap if you need to buy some.


I got some teflon tape and put it on the threads, it works now. However, when looking in my manual for some info, i read that i was NOT supposed to use teflon tape, and use loctite 545 instead. I'm wondering why? It works just fine...
Also how much DOW 55 lube should I put on my bolt? I don't want to over-lube it.
EDIT: TRI-FLOW on my bolt. not dow. dow on my internals.
I am under 18 working retail and I pay for ALL of my own gear:

Tadao'd Bob Long Alias Timmy w/ CP ASA/Clamping Feedneck & CP .693 2 piece barrel. Dye Rotor. Ninja 68/4500 Tank. Empire E-Vents.

#17 ~Sean~

~Sean~

    Super Cool guy

  • Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Columbus Ohio

Posted 06 October 2008 - 04:05 PM

The screws it comes with should work, you could call CP customer support if you have any questions.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users