Jump to content


Photo

Air Problems


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 maety99

maety99

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 25 November 2008 - 12:47 AM

Hey guys, need a bit of help, my friend recently bought a Gti eForce. When we first tested it out, we screwed the tank on and the air from the tank just leaked out of the gun. Not sure what the problem is or where the air is going. All i know is that while the tank is connected, air continuously flows out of the gun. Any suggestions?

#2 CanadianBigGame

CanadianBigGame

    "IMPORTANT"

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brockville Ontario

Posted 25 November 2008 - 04:09 AM

It could be a number of problems, check that all the orings are still good and not worn out or cracked. Secondly make sure the marker was put together properly. I had a few leaks like this and both were caused by oring problems.
<!--coloro:#008000--><span style="color:#008000"><!--/coloro--><b>CHEERS</b><!--colorc--></span><!--/colorc--> - <b>TECHPB MUPPET</b>
<img src="http://i413.photobuc...ame1small1.jpg" border="0" class="linked-sig-image" />

#3 ABOMBER760

ABOMBER760

    FASTER THAN THE SPEED OF PANIC

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,251 posts
  • Gender:Male
  • Location:PWN Shop

Posted 25 November 2008 - 04:56 AM

sounds like the o-ring on the tank is bad so just replace it and you SHOULD be good.

#4 Maj Tom

Maj Tom

    Master Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,659 posts
  • Gender:Male
  • Location:Davisburg, MI

Posted 25 November 2008 - 05:58 AM

Cock it first. If the valve spring is weak the pressure of the drive spring on the hammer will keep the valve open just enough for the back pressure from the air/CO2 rushing in to seal the cup seal.

#5 Ghostship702

Ghostship702

    Ninja Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,086 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kennesaw, GA. Formerly from the 702.

Posted 25 November 2008 - 08:32 AM

If the air is going down the barrel, it could be a bad cup seal.


NO ONE CARES THAT YOU GOT FIRST POST.


#6 RevPaco

RevPaco

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:London,On.Ca.

Posted 26 November 2008 - 09:32 AM

Hello,
I also own a GTI with an e-grip. My marker has always leaked from the ASA slug. I can stop the leak by putting teflon tape under the o-ring on the asa slug. Maybe you are experiencing the same problem, and can fix it in the same way. If you need pics of what I am talking about, I can take some for you.

Like the other posters said, check that ALL o-rings are in good condition and are lubricated.
Hope that helps.
"BOB"AHU AKBAR!!!

#7 maety99

maety99

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 01 December 2008 - 08:42 PM

Thanks guys, turned out it was a bad cup seal

Took it to pevs and they fixed it right up

Once again, thanks for all the replies




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users